Hjertelig velkommen til Pilatesen!

Hei til alle kjente og kjære – og velkommen til alle nye som titter innom den nye websiden vår. Her vil dere finne all den informasjonen dere trenger for å komme igang med trening hos oss.

www.pilatesen.no

Litt av ideen bak Pilatesen er at det skal være et studio som kan tilfredstille (nesten) alle behov – i hvert fall hvis vi tenker på trening og det å ta vare på helsen vår. Konseptet skal være helhetlig, og vi jobber mot å få en kropp som er i balanse – både fysisk og psykisk. Pilatesen-prinsippene som konsentrasjon, kontroll, senter, flyt, presisjon og pust ligger til grunn for alle timene på studio.

Hvem kan trene på Pilatesen?

Alle kan delta på timer hos oss. Er du 60+, er det greit å vite at timene på dagtid som regel har litt roligere tempo. Og rygg-timene vil passe bra for dere som vil ha det litt “nedpå”. Er du gravid, ta gjerne kontakt med oss først, så skal vi guide deg til de rette timene eller relevante kurs. Dere som er helt nye til pilates kan gå på alle timene utenom reformer. Meld dere på intro refomer-kurs, så kommer dere i gang! Første kurs er satt opp på lørdag 5. september. 

Trygghet i Corona-tider

Pilatesen skal være et trygt sted for alle å trene i disse Corona-tider. Vi holder minst 1 meter avstand når vi er inne på studio. Vi vasker hender før og etter timen, og vi tar med egen innematte. 

På Pilatesen er vi selvsagt ekstra nøye med hygiene og hyppig renhold av utstyr og lokale, og vi retter oss til enhver tid etter det som norske myndigheter anbefaler. Jeg ber ellers alle lese og sette deg inn i Studiovettreglene . Her får du mer info om det praktiske.

Hvordan ble Pilatesen til? 

Ideen om å starte for meg selv kom ganske så plutselig. Det har aldri vært noen drøm, eller noe jeg har tenkt på i det hele tatt faktisk! Jeg har jo hatt det fint der jeg har vært. Så kom Coronaen, og det endret nesten alt. I likhet med så mange andre, sto jeg plutselig uten fast jobb, eller en plass å vende tilbake til og var tvunget til å tenke nytt. Gradvis kom tanken på å starte opp for meg selv.

I denne prosessen har det såklart vært mye fram og tilbake, endel usikkerhet og metakognisjon, etterfulgt av gledestårer da jeg endelig klarte å bestemme meg. “It’s now or never”, “You only live once” og “You can rest when your dead” er velbrukte slagord som kommer til rette nå. Og nå er vi her! Lokalet er på plass, websiden er ferdig, utstyret er i garasjen og jeg sitter her superklar til å flytte inn. 

Dere skal likevel vite at en av grunnene til at jeg i det hele tatt våget å tenke på å starte opp med eget studio, er alle de trofaste kundene jeg har hatt i de over 10 årene jeg har jobbet som instruktør på fulltid. Flere av dere har gått på mine timer helt siden starten – og har fulgt meg trofast på utetreningene i vår og sommer. Noen få ler fortsatt av de gamle “gode” vitsene mine, og det er alltid god sjargong mellom oss på timene. Det vil de nye som kommer på Pilatesen merke. Atmosfæren som skapes når vi er på en time sammen er noe helt spesielt. Og etter så mange år og treninger, kjenner vi hverandre ganske så godt. Jeg lover jeg skal prøve å finne på noen nye gode tørre vitser som kan hjelpe å lette litt på trykket når dere blir presset til å ta noen ekstra repetisjoner av en øvelse.  

Hva er min rolle som instruktør?

Før Coronaen har jeg alltid sagt og ment – at det viktigste vi som instruktører og selvstendig næringsdrivende kan gjøre, er å ta vare på de kundene vi har. Det mener jeg fortsatt. Litt av “ansvaret” blir da å være tilgjengelig utenom normal arbeidstid, kunne svare kjapt på meldinger eller mail, høre på andre sine forslag og prøve å imøtekomme brukerens ønsker så godt det lar seg gjøre.

Jeg vil at alle som har lyst skal få være med å bygge opp Pilatesen til det stedet der de ønsker å være. Denne prosessen med å involvere dere startet tidlig igjennom sosiale medier, og flere har hjulpet til med å velge farger, sette opp timeplanen, og har vært interessert i hele prosessen fra starten. Jeg ønsker å fortsette å ha en åpen dialog med alle fremover, slik at vi sammen kan skape et best mulig treningstilbud. Alle forslag mottas med takk. Ingen spørsmål er dumme – og min dør er alltid åpen hvis det er noe dere lurer på. 

Så til slutt, til alle dere vakre trenings-sjeler. Dere har gjort en stor dugnad for å gjøre framtiden til en instruktør som i vår stod uten jobb atskillig lysere. Mange av dere har stilt på trening, sendt heiarop, og oppmuntret meg til å starte noe selv. Andre har latt meg få styre på uten å si så mye fra eller til. Dette har jeg og funnet støtte i på et vis, og jeg har fått ro til å tenke meg godt om på hva som var rett vei for meg å ta nå. 

Den kollektive oppbackingen fra dere er grunnen til at Pilatesen ble til. Da jeg til og med ble kalt «Corona-dronningen» her forleden, ja da tenkte jeg at jeg kanskje er inne på noe. Hva denne tittelen betyr, det er jeg ikke helt sikker på enda. Men jeg skal bruke de neste årene til å til finne det ut! 

En spesiell takk til mor min Ellen som har laget logoen sammen med meg. Jeg har blitt utrolig glad i logoen allerede. Og til min bror Magnus som har laget denne nydelige websiden. Vi satser på å få noen fine bilder av studio etterhvert som kan sette prikken over i-én. Tusen takk til min kjæreste Jørn som har vært handyman og malemester.  Tuuuuusen takk til alle dere som har gitt heiarop, til-lykke meldinger og som har tatt PT-timer og utetrening i flere måneder nå. Tusen takk til dere som var på golfkurs med meg i vår, og som så sjenerøst ikke ville ha tilbakebetaling. Takk til dere som har trent inne med meg i sommer. Takk til Kari som har hjulpet meg med mye forskjellig. Tusen takk til Hanne og Sebbe som har vært trofast turkamerater. Tusen takk til alle dere som har kjøpt klippekort allerede nå! 

Dere har alle gitt meg sparket bak til å komme i gang! 

«Nu kjør vi»! 

Ses på trening!

Hilsen Susanne 🙂

2 comments

  1. Anne Birgitte Balle Tungland

    Hei Susanne, jeg er bare sååå klar til å trene på Reformer. Jeg har fulgt deg siden du gav et par dorull timer i Corona tiden?Jeg har bodd i utlandet siste år og før det har jeg trent en del pilates(har undervist i mange år) ser pilatesundervisning har utviklet seg en del????Er i tvil om jeg skal melde meg på intro kurs reformer eller om jeg kan troppe opp en onsdag kl 1530 hvis jeg ikke husker feil på time??Ka tenke du? Gleder meg til å se « mitt franske senter» bli til Pilatesen. D kommer nok en del franske gloser når D blir tungt???‍♂️Glad hilsen fra Anne Birgitte Balle Tungland

    1. Susanne Jepson

      Gleder meg til å ha deg med på studio! 🙂

Leave A Comment